Diagnostika a léčba ileózního stavu - Jech, Zbyněk (Interní medicína pro praxi, 2005)
Střevní neprůchodnost je akutní život ohrožující stav, který je stále zatížen vysokou morbiditou i mortalitou. Řešení střevní neprůchodnosti vyžaduje rychlé stanovení diagnózy a okamžité zahájení léčby, která je zpravidla operační. Autoři uvádějí přehled současných diagnostických a terapeutických možností.
Keywords: Ileus; střevní pseudoobstrukce; kolonoskopie; ileus; lidé; Colonoscopy; Intestinal Obstruction; střevní obstrukce; Intestinal Pseudo-Obstruction; Humans