Příspěvek k nápravě opomíjení významu síly testů ve studiích z experimentální medicíny - Knížek, Jiří; Stránský, Pravoslav (Časopis lékařů českých, 2005)
Práce poskytuje základní informaci o tom, co z hlediska správného využívání matematické statistiky v medicíně se rozumí pod pojmem „statistická analýza síly testu“. Jsou zde podrobně popsána pravidla statistického rozhodování. Dále práce obsahuje ukázku aplikace analýzy síly testu na nepárový t-test.
Keywords: biomedicínský výzkum; Statistics as Topic; neparametrická statistika; Statistics, Nonparametric; Decision Theory; Data Interpretation, Statistical; statistika jako téma; interpretace statistických dat; Biomedical Research; rozhodovací teorie