Neurologické projevy systémových maligních nádorů : Hlavní téma: Neurologické komplikace interních onemocnění - Nestrašil, Igor (Neurologie pro praxi, 2005)
Systémová nádorová onemocnění nezřídka způsobují postižení nervového systému. Někdy mohou být právě neurologické příznaky první manifestací nádoru či prvním projevem jeho rekurence. Z těchto důvodů je pečlivý rozbor a časná diagnostika neurologických projevů těchto onemocnění rozhodující pro další léčbu a prognózu pacienta.
Keywords: Neoplasms; nádory; metastázy nádorů; paraneoplastická cerebelární degenerace; lidé; Neoplasm Metastasis; Paraneoplastic Syndromes, Nervous System; paraneoplastické neurologické syndromy; Paraneoplastic Cerebellar Degeneration; Humans