Zlepšení kvality života diabetika s těžkou levokomorovou dysfunkcí po resynchronizační léčbě srdečního selhání - Danzig, Vilém; Kejřová, Eva; Šperl, Michal (Kazuistiky v diabetologii, 2005)
Popisován je případ neobézního diabetika 2. typu s plíživým rozvojem srdečního selhání při ischemické dysfunkci levé srdeční komory. Intenzifikace léčby však opakovaně zlepšila stav nemocného a naposledy došlo ke zlepšení o jednu funkční třídu klasifikace NYHA při resynchronizační léčbě srdečního selhání.
Keywords: Pacemaker, Artificial; dospělí; Electrodes, Implanted; Adult; Diabetes Mellitus, Type 2; koronární nemoc; lidé; Coronary Disease; diabetes mellitus 2. typu; Cardiac Pacing, Artificial; Cardiac Output, Low; Male; Aged; nízký srdeční výdej; koronární bypass; implantované elektrody; kardiostimulátor; senioři; mužské pohlaví; kardiostimulace umělá; Coronary Artery Bypass; Humans