Současná klasifikace laserových chordektomií - Slavíček, Aleš; Bahannan, Abdulrahman; Mrzena, Lubor (Otorinolaryngologie a foniatrie, 2005)
Druhou nejčastější skupinou nádorů dýchacích cest jsou nádory hrtanu. Největší pokrok lze zejména pozorovat v diagnostice a léčbě jejich časných stadií. Na základě rozdělení podle rozsahu provedené resekce byla nově vytvořena nová klasifikace chordektomií. Autoři se omezili na popis a vymezení hranice jednotlivých typů chordektomií a stanovení jejich základních indikačních kritérií tak jak byla přijata Evropskou laryngologickou společností.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; nádory hrtanu; hlasové řasy; lidé; Laryngeal Neoplasms; Research Support as Topic; Vocal Cords; Laryngectomy; laryngektomie; Humans