Recidivující střední krční cysta a atypická poloha jazylky - Sláma, Karel; Sláma, Karel (Otorinolaryngologie a foniatrie, 2005)
Střední krční cysta patří mezi relativně častá onemocnění. Autoři ve svém příspěvku popisují případ atypicky uložené jazylky v případě recidivující střední krční cysty jako pravděpodobného následku jizvení po nedostatečně provedené primooperaci. Při nálezu recidivující střední krční cysty nebo píštěle doporučují autoři radikální postup s odstraněním jazylky a reziduálních tkání duktů infra a suprahyoidně podle Sistrunka, stejně jako v případě primooperace.
Keywords: os hyoideum; Recurrence; Cysts; lidé; otorinolaryngologické chirurgické výkony; krk; Hyoid Bone; Neck; recidiva; otorinolaryngologické nemoci; Otorhinolaryngologic Diseases; cysty; Otorhinolaryngologic Surgical Procedures; Humans