MDCT flebografie - Hofmann, Jiří (Česká radiologie, 2005)
V předložené práci je popsána metodika a prvé zkušenosti s vyšetřováním žilního systému DK pomoci MDCT v souboru 32 pacientů. MDCT flebografie je rozdělena na přímou a nepřímou metodu podle způsobu aplikace kontrastní látky. Dále je popsáno začlenění této metody do vyšetřovacího algoritmu žilního systému dolních končetin.
Keywords: žilní trombóza; dolní končetina; Algorithms; algoritmy; Venous Thrombosis; flebografie; Varicose Veins; varixy; Lower Extremity; Postphlebitic Syndrome; Pulmonary Embolism; postflebitický syndrom; plicní embolie; Phlebography