Močová inkontinence z pohledu neurologa - Mareš, Jan; Herzig, Roman; Kaňovský, Petr (Interní medicína pro praxi, 2005)
Močová inkontinence (MI) se vyskytuje u řady vrozených i získaných onemocnění. Vzniká poruchou systémů zajišťujících mikční reflex. Článek podává přehled o současné klasifikaci, diagnostice a léčbě MI, především vzhledem k neurogenním příčinám MI.
Keywords: Neurologic Manifestations; Urinary Incontinence; neurogenní močový měchýř; Urinary Incontinence, Stress; stresová inkontinence moči; diagnostické techniky urologické; terapie; neurologické manifestace; Urinary Bladder, Neurogenic; Urinary Bladder; Diagnostic Techniques, Urological; močový měchýř; inkontinence moči; Therapeutics