Komplikace neurostimulačních technik - Houdek, Michael; Gabryš, Martin; Rešková, Ivana (Neurologie pro praxi, 2005)
Jsou popsány nejčastější možné komplikace při použití neurostimulačních technik. Rozdělení je do hlavních skupin podle příčin a to na technické, chirurgické a zánětlivé. Je uvedeno, jak v praxi ke komplikacím dochází a jak je možno těmto nežádoucím jevům předejít. Pro ilustraci jsou uvedeny i dvě kazuistiky.
Keywords: dospělí; Female; Electrodes, Implanted; Adult; ženské pohlaví; Physical Stimulation; lidé; Pain Management; Electromagnetic Fields; bolest; Male; elektromagnetická pole; implantované elektrody; Pain; management bolesti; lidé středního věku; mužské pohlaví; fyzikální stimulace; Middle Aged; Humans