Intoxikácia paracetamolom - kazuistika - Schmidt, Roman; Firment, Jozef; Spodnik, K; Paľko, M; Jarčuška, Pavol; Veselinov, Eugen; Beňa, Ľ (Anesteziologie a intenzivní medicína, 2005)
K intoxikácii paracetamolom môže dôjsť veľmi ľahko vzhľadom k jeho dostupnosti. Pri predávkovaní môže nastať závažné poškodenie pečene. Zatiaľ jediným špecifickým antidotom je N-acetylcystein, ktorého podávanie je odporúčané pri predávkovaní paracetamolom. Autori popisujú prípad predávkovania paracetamolom.
Keywords: předávkování léky; dospělí; Acetaminophen; Humans; Drug Overdose; lidé; antidota; mužské pohlaví; paracetamol; Male; Antidotes; Adult; acetylcystein; Acetylcysteine