Karcinoid tenkého střeva - Hladík, Pavel; Tomšová, M (Rozhledy v chirurgii, 2005)
Nádory tenkého střeva mohou být svou onkologickou povahou značně zhoubné. Jejich poměrně sporadický výskyt a abscence časných klinických příznaků má za následek, že jsou obtížně diagnostikovatelné. Druhým nejčastějším zhoubným nádorem tenkého střeva je karcinoid, některými autory označován jako semimaligní. Jeho problematikou se zabývá předložená kazuistika.
Keywords: Review Literature as Topic; Intestine, Small; karcinoid; tenké střevo; příznaky a symptomy; přehledová literatura jako téma; Hydroxyindoleacetic Acid; mužské pohlaví; Signs and Symptoms; Male; střevní nádory; Intestinal Neoplasms; Prognosis; prognóza; Carcinoid Tumor; kyselina hydroxyindoloctová