Marking excision margins of surgical specimens by silver impregnation - Feit, Josef (Česko-slovenská patologie a Soudní lékařství, 2005)
Značení resekčních okrajů vzorků tkáně stříbřením přináší oproti běžnému značení tkáně tuší ně- které výhody: tkáň při přikrajování zachovává původní barvu, zabarvení je stálé, nedochází ke znečištění řezné plochy ani tekutin při sycení tkání parafinem, značení je dobře viditelné na tká- ňových řezech. Pro značení používáme krátké ponoření tkáně do roztoku 10% dusičnanu stříbrného AgNO 3 s přídavkem kyseliny dusičné; po nakrájení jsou tkáňové řezy vyvolány běžnou černobílou fotografic- kou vývojkou.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; Silver Staining; barvení stříbrem; lidé; Specimen Handling; Research Support as Topic; odběr biologického vzorku; Biopsy; biopsie; Humans