Případ bodného poranění páteřního kanálu - Ryznarová, Zuzana; Bohutová, Josefa (Česká radiologie, 2005)
Autoři prezentují vzácný případ bodného poranění páteřního kanálu, kdy ačkoli došlo k průniku hrotu nože intradurálně, nedošlo k poranění míchy. Výpočetní tomografie (CT) odhalila minimálni množství vzduchu a stopy krve v páteřním kanálu v oblasti vpichu, magnetická rezonance (MR) míšní lézi vyloučila. Původní postkomoční neurologický deficit se po úrazu při konzervativní terapii a rehabilitaci u pacienta upravil.
Keywords: Spinal Injuries; magnetická rezonanční tomografie; Wounds, Stab; lidé; poranění páteře; Magnetic Resonance Imaging; Humans; bodné rány