Adhezivní systémy v morfologickém obrazu. I. Tetric Ceram HB - Kukletová, Martina; Kuklová, J; Horký, Drahomír; Halačková, Zdenka (Česká stomatologie a Praktické zubní lékařství, 2005)
Autoři studovali charakter adhezivního spojení u materiálu Excite-Tetric Flow-Tetric Ceram HB za pomoci elektronové rastrovací i transmisní mikroskopie. Pozornost byla zaměřena na uzávěr dentinových tubulů, tvorbu hybridní vrstvy, připojení materiálu na sklovinu a vzájemné propojení všech použitých materiálů. Elektronmikroskopická studie prokázala, že použité dentinové adhezívum Excite uzavírá dentinové tubuly dostatečně a je schopno zabránit úniku tekutin z dentinových tubulů, a tím i zvýšené senzitivitě dentinu. Kvalita adheze výplňového materiálu ke tvrdým zubním tkáním byla dobrá, hranice mezi jednotlivými materiály nebyla patrná. Adhezivní systém Excite-Tetric Flow-Tetric Ceram HB můžeme na základě vlastního studia doporučit do klinické praxe.
Keywords: Research Support as Topic; Composite Resins; Review Literature as Topic; složené pryskyřice; Dentin-Bonding Agents; Microscopy, Electron; finanční podpora výzkumu jako téma; elektronová mikroskopie; přehledová literatura jako téma; dentinová adheziva