Krvácivá a trombotická komplikace primární PCI - Bernat, Ivo; Kroužecký, Aleš; Klečka, Jiří; Ferda, Jiří; Fikrle, Antonín (Intervenční a akutní kardiologie, 2005)
Závažné krvácivé komplikace se nyní u PCI vyskytují v méně než 5 %, subakutní trombóza ve stentu pak v průměru pod 2 %. Kazuistika popisuje život ohrožující krvácení po primární PCI a následnou subakutní trombózu ve stentu v souvislosti s přechodnou redukcí antitrombotické léčby. Komplexní léčba vedla k úspěšnému zvládnutí obou závažných stavů, další více než jednoroční průběh je již nekomplikovaný. Výsledné postižení myokardu bylo zhodnoceno pomocí EKG-gated SPECT.
Keywords: senioři; Hemorrhage; Hemothorax; krvácení; Humans; koronární trombóza; lidé; Aged; Coronary Thrombosis; Postoperative Complications; hemotorax; pooperační komplikace; balónková koronární angioplastika; Angioplasty, Balloon, Coronary