Použití volné síťky k prevenci recidiv cystokély - Adamík, Zdeněk (Česká gynekologie, 2006)
Cíl práce: Zhodnocení operační techniky a krátkodobých výsledků použití mesh k prevenci recidivy cystokély Typ studie: Případová studie Metodika a výsledky: Analyzujeme zkušenosti s použitím volné síťky při řešení recidiv cystokély. Celkem jsme implantovali 30 sítěk. Volná mesh je preventivní opatření, které teprve sekundárně vytváří závěs v oblasti předního kompartmentu pochvy. K objektivnímu zhodnocení metody je potřeba delšího časového odstupu.
Keywords: urogenitální chirurgické výkony; chirurgické síťky; Česká republika; Humans; lidé; Urogenital Surgical Procedures; Female; Urinary Bladder; Czech Republic; Surgical Mesh; močový měchýř; vagina; ženské pohlaví; Vagina