Metoda TVM (transvaginální mesh) pro komplexní řešení defektů pánevního dna - Adamík, Zdeněk (Česká gynekologie, 2006)
Cíl studie: Hodnocení výsledků nové operační metody pro komplexní řešení defektů pánevního dna. Typ studie: Případová studie. Metodika a výsledky: Na souboru 12 pacientek jsme hodnotili postupy a výsledky nové operační metody TVM (transvaginalní mesh) při řešení 10 prolapsů pochvy po vaginální hysterektomii a 2 případů prolapsu dělohy a pochvy. Pouze v jednom případě se vyskytla drobná protruze síťky v rozsahu 0,5 cm, kterou jsme řešili odstraněním penetrované části. Výsledný anatomický efekt byl ve všech případech velmi dobrý.
Keywords: gynekologické chirurgické výkony; Gynecologic Surgical Procedures; chirurgické síťky; Česká republika; lidé; Female; senioři; Uterine Prolapse; prolaps dělohy; Aged; Surgical Mesh; pánevní dno; Pelvic Floor; Czech Republic; ženské pohlaví; Humans