Otrava kaliem - Pajerek, Jan; Štolcová, Alena; Fialka, Jiří (Pediatrie pro praxi, 2006)
Problematika hyperkalémie jako důsledku závažných metabolických a jiných poruch je všeobecně dosti známa, případy náhodné či úmyslné intoxikace kaliem patří v dětském věku spíše k raritním. V článku proto uvádíme tři případy, které s intoxikací kaliem více či méně souvisely.
Keywords: draslík; agonisté adrenergních beta-receptorů; lidé; hyperkalemie; mladiství; Adolescent; Hyperkalemia; dítě; rozšířená kardiopulmonální recuscitace; Child; Suicide, Attempted; Advanced Cardiac Life Support; Humans; Potassium; pokus o sebevraždu; Adrenergic beta-Agonists