Gestační diabetes mellitus - jak, kdy a proč vyšetřovat - Reece, E. Albert; Homko, Carol J (Gynekologie po promoci, 2005)
Otázka vyšetřování gestačního diabetu představuje v běžné gynekologicko− porodnické praxi časté dilema. Tento článek pomůže lékaři rozhodovat se na základě ověřených důkazů, jaké pacientky vyšetřovat a jaké metody k tomu použít.
Keywords: rizikové faktory; plošný screening; United States; gestační diabetes; Risk Factors; lidé; glukózový toleranční test; Mass Screening; Glucose Tolerance Test; Spojené státy americké; Diabetes, Gestational; Humans