Stratégia Svetovej zdravotníckej organizácie Stop TBC (Versailles, október 2005) v rámci stratégie SZO Zdravie pre všetkých v 21. storočí a aktivity členov SPFS - Solovič, Ivan; Urban, Š (Studia pneumologica et phtiseologica, 2006)
Autori opisujú novú víziu SZO: Svet bez TBC, v rámci Stop TBC Stiatégie, prijatej na roky 2006-2015. Zároveň opisujú aktivity členov Slovenskej pneumologickej a ftizeologickej spoločnosti na poli propagácie stratégie SZO: Zdravie pre všetkých v 21. storočí. Hodnotia 21 článkov, na ktorých sa podieľali členovia Slovenskej pneumologickej a ftizeologickej spoločnosti a oceňujú postoje k prioritným cielom pre 21. storočie vo vybraných komunitách zdravotníckych pracovníkov. Tento prieskum bude velmi dôležitý pri vyhodnocovaní stratégie SZO a vypracovaní edukačnej stratégie v budúcich rokoch.
Keywords: World Health Organization; Světová zdravotnická organizace; Slovakia; Tuberculosis; lidé; Slovenská republika; State Health Plans; státní zdravotnické plány; tuberkulóza; Humans