Delirium nealkoholové etiologie na somatickém oddělení - Chval, Josef (Interní medicína pro praxi, 2006)
V článku shrnuji základní poznatky o výskytu, příčinách, patofyziologii, klinické manifestaci, diagnostice a léčbě deliria u pacientů hospitalizovaných na somatickém oddělení.
Keywords: antipsychotika; Antipsychotic Agents; přehledová literatura jako téma; delirium; Signs and Symptoms; lidé; Inpatients; Delirium; příznaky a symptomy; Psychotropic Drugs; Risk Factors; Aged; Review Literature as Topic; Disease Susceptibility; psychotropní léky; rizikové faktory; senioři; hospitalizovaní pacienti; náchylnost k nemoci; Humans