Opakované embolizace do periferních tepen z plicní metastázy choriokarcinomu - Spáčil, Jiří; Hradec, Jaromír; Král, J (Časopis lékařů českých, 2006)
Popsali jsem pacientku s choriokarcinomem, pravděpodobně ovariálního původu, s plicní metastází. Onemocnění se projevilo opakovanými embolizacemi do končetinových tepen. V práci je podán literární přehled problematiky.
Keywords: arterie; Embolism; Arteries; nádory plic; ženské pohlaví; Humans; choriokarcinom; Female; Choriocarcinoma; Lung Neoplasms; embolie; lidé