Terapie virových bradavic - Berger, Richard (Medicína pro praxi, 2006)
Virové bradavice jsou infekčním onemocněním, které vyvolávají karyotropní humánní papilomaviry (HPV). Mohou se přenášet přímým kontaktem s nemocným člověkem, nepřímo prostřednictvím kontaminovaných předmětů a konečně autoinokulací. Špičaté kondylomy – anogenitální bradavice patří k nejčastějším sexuálně přenosným chorobám (2, 5, 8, 11, 13). Klinická diagnóza virových bradavic nečiní zpravidla potíže. Terapie může být ovšem svízelná a terapeut musí vzít v úvahu celou řadu faktorů.
Keywords: Warts; keratolytika; lidé; bradavice; Keratolytic Agents; Humans