Imunofenotypizace dětských leukemií - Kalina, Tomáš; Mejstříková, Ester; Vášková, Martina; Hrušák, Ondřej (Transfuze a hematologie dnes, 2006)
Imunofenotypizace je již dnes standardní metodou v diagnostice hemato-onkologických onemocnění. V současné době zažíváme rozvoj mnohobarevné průtokové cytometrie, jak ve výzkumu, tak i v klinické diagnostice. Práce shrnuje diagnostiku a sledování akutní lymfoblastické leukemie pomocí průtokové cytometrie.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; Neoplasm, Residual; Antigens, Differentiation, B-Lymphocyte; akutní lymfatická leukemie; dítě; Precursor B-Cell Lymphoblastic Leukemia-Lymphoma; průtoková cytometrie; Antigens, Differentiation, T-Lymphocyte; lidé; Flow Cytometry; reziduální nádor; Immunophenotyping; antigeny diferenciační B-lymfocytární; imunofenotypizace; Research Support as Topic; diferenciační antigeny T-lymfocytů; Precursor Cell Lymphoblastic Leukemia-Lymphoma; Child; pre-B-buněčná leukemie; Humans