Současné názory na používání mukolytik - Kolek, Vítězslav (Farmakoterapie, 2006)
Mukolytika patří vedle expektorancií a antitusik mezi léky ovlivňující kašel. Kašel je jedním z nejčastějších symptomů vůbec a jeho diferenciální diagnostika je neobvykle široká, sahající od běžných respiračních zánětů až po závažná maligní onemocnění. Je nutno odlišit kašel akutní od chronického, zvážit charakter expektorace a všechny okolnosti, které kašel mohou vyvolávat.
Keywords: ambroxol; hodnocení léčiv; Expectorants; Humans; Pulmozyne; lidé; chronická obstrukční plicní nemoc; Ambroxol; Deoxyribonucleases; Drug Evaluation; Pulmonary Disease, Chronic Obstructive; bromhexin; Erdomed; Bromhexine; deoxyribonukleasy; expektorancia; acetylcystein; Acetylcysteine