Hledání alternativ konzervativní léčby abnormálního děložního krvácení - Wolff, Erin; Duleba, Antoni (Gynekologie po promoci, 2006)
Určení příčiny abnormálního děložního krvácení je náročné. Výběr léčebného postupu závisí částečně na tom, zda jde o krvácení akutní nebo chronické. V tomto článku se zaměříme na farmakologickou léčbu.
Keywords: hormon uvolňující gonadotropiny; diferenciální diagnóza; antiflogistika nesteroidní; Intrauterine Devices, Medicated; Female; Contraceptives, Oral, Combined; ženské pohlaví; Antifibrinolytic Agents; lidé; urgentní lékařství; Diagnosis, Differential; Ovulation Detection; Anti-Inflammatory Agents, Non-Steroidal; nitroděložní tělíska hormonální; konjugované estrogeny (USP); Metrorrhagia; antifibrinolytika; Menorrhagia; Emergency Medicine; Gonadotropin-Releasing Hormone; silné menstruační krvácení; metroragie; Estrogens, Conjugated (USP); určení ovulace; kontraceptiva orální kombinovaná; Humans