Prohlídka místa činu při střelném poranění - postup lékaře - Hejna, Petr; Hottmar, Petr (Praktický lékař, 2006)
Správný postup ohledávajícího lékaře na místě činu je prvním krokem v úspěšném vyšetřování všech násilných smrtí, ať již jde o náhodu, sebevraždu či smrt způsobenou druhou osobou. U střelných poranění má prohlídka mrtvého celou řadu specifik, které je nutné znát a počítat s nimi. Velká pozornost musí být věnována oděvu, krevním stopám na oběti a v jejím okolí, vlastním střelným poraněním, místu činu a podezřelým okolnostem. Nesprávně provedená prohlídka může zničit důležité stopy či vést k nerozpoznáni trestného činu. V článku je rozebrán správný způsob ohledání mrtvého se střelným poraněním.
Keywords: krevní skvrny; Clothing; Blood Stains; sebevražda; Humans; Death; lidé; role lékaře; odívání; Physician's Role; střelné rány; vražda; smrt; Wounds, Gunshot; Suicide; Homicide