Parkinsonova nemoc - Růžička, Evžen (Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie, 2006)
Práce přináší přehled základních epidemiologických, etiopatogenetických a klinických údajů o Parkinsonově nemoci (PN). Jsou zdůrazněny nejnovější teoretické poznatky, včetně Braakovy patologické hypotézy PN a poznatků o významu mutace LRRK2 pro etiopatogenezi sporadické PN. Klinická část práce shrnuje současné diagnostické postupy a přehledně uvádí moderní možnosti a praktické postupy léčby PN.
Keywords: Diagnosis, Differential; diferenciální diagnóza; lidé; Review Literature as Topic; Parkinsonova nemoc; přehledová literatura jako téma; farmakoterapie; Drug Therapy; Parkinson Disease; Humans