Zkušenost dítěte a dospívajícího s vybranými sociálně patologickými jevy a jeho vztah k rodinnému prostředí - Šimková, Michaela; Kozlová, Lucie (Kontakt (České Budějovice), 2005)
V současné společnosti neustále dochází ke zvyšování výskytu sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. Autorský kolektiv se zabýval zmapováním tohoto aktuálního tématu využitím odborných zdrojů a realizací výzkumu výskytu vybraných sociálně patologických jevů u žáků základních škol a víceletých gymnázií v Jihočeském kraji. Následující vybrané výsledky výzkumu ukazují zkušenost dítěte a dospívajícího s vybranými sociálně patologickými jevy v souvislosti s jeho vztahem k rodinnému prostředí.
Keywords: nebezpečné chování; Smoking; průzkumy a dotazníky; pití alkoholu; průřezové studie; Surveys and Questionnaires; Adolescent Behavior; Alcohol Drinking; kouření; lidé; Smoking Prevention; Sexual Behavior; sexuální chování; Humans; prevence kouření; Cross-Sectional Studies; Dangerous Behavior; rodinné vztahy; Family Relations; chování mladistvých; chování dětí; Child Behavior