Penilní protézy: jejich místo v léčbě erektilní dysfunkce a vlastní dlouhodobé zkušenosti - Pacík, Dalibor (Urologie pro praxi, 2005)
Autor informuje o současné úloze a místě penilní protézy v léčbě erektilní dysfunkce (ED). Ve svém sdělení vychází jak z literárních údajů, tak z bohatých vlastních zkušeností (urologická klinika FN Brno, byla prvním pracovištěm v ČR, které v roce 1992 zavedlo implantaci inflatabilní penilní protézy do armamentaria léčby erektilní dysfunkce). Informace o tomto způsobu léčby jsou významné, zejména pro mladší generaci urologů, kteří s ní vůbec doposud nemuseli přijít do styku a přitom se jedná o léčebnou metodu, jejíž význam a potřeba v současné době narůstá.
Keywords: Penile Implantation; erektilní dysfunkce; Patient Satisfaction; antibakteriální látky; Review Literature as Topic; implantace penilní protézy; Erectile Dysfunction; Postoperative Complications; pooperační komplikace; Surveys and Questionnaires; Infections; přehledová literatura jako téma; průzkumy a dotazníky; penilní protézy; infekce; spokojenost pacientů; lidé; Humans; Anti-Bacterial Agents; Penile Prosthesis