Historický přehled vzniku molekulární psychiatrie - Šerý, Omar; Zvolský, Petr; Didden, W (Česká a slovenská psychiatrie, 2006)
Obor molekulární psychiatrie vznikl v posledních dvou desetiletích. Základním úkolem oboru molekulární psychiatrie je výzkum molekulárních příčin psychických poruch a objasňování patogeneze psychických poruch. Základním cílem oboru molekulární psychiatrie je zkvalitnění diagnostiky a léčby psychických poruch, čímž by molekulární psychiatrie měla významnou měrou přispět především ke zlepšení komfortu pacientů s psychickými poruchami. Cílem tohoto příspěvku je zmapování nejdůležitějších okamžiků historie vzniku oboru molekulární psychiatrie a připomenutí poněkud opomíjených souvislostí, které hrály při vzniku molekulární psychiatrie svou roli.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; Research Support as Topic; psychiatrie; Molecular Diagnostic Techniques; Psychopharmacology; diagnostické techniky molekulární; Molecular Biology; Psychiatry; psychofarmakologie; molekulární biologie