Současné možnosti léčby infekcí způsobených rezistentními grampozitivními bakteriemi - Kolář, Milan; Urbánek, Karel; Dlouhý, Pavel (Klinická farmakologie a farmacie, 2006)
V práci jsou diskutovány možnosti léčby infekcí vyvolaných rezistentními grampozitivními bakteriemi. Je prezentován podíl stafylokoků a enterokoků na nejčastějších infekcích u pacientů hospitalizovaných ve Fakultní nemocnici Olomouc a na základě surveillance bakteriální rezistence jsou předloženy možné přístupy k antibioterapii.
Keywords: antibakteriální látky; Gram-Positive Bacteria; Escherichia coli; Research Support as Topic; Enterococcus faecalis; Staphylococcus; grampozitivní bakteriální infekce; lidé; Drug Resistance, Bacterial; Gram-Positive Bacterial Infections; grampozitivní bakterie; Humans; Staphylococcus aureus; finanční podpora výzkumu jako téma; Anti-Bacterial Agents; bakteriální léková rezistence