Jaká rizika s sebou přináší alkohol u dětí a dospívajících - Nešpor, Karel (Časopis lékařů českých, 2006)
Článek shrnuje poznatky o nepříznivých účincích alkoholu v dospívání a možnosti prevence jeho abúzu. Nejdůležitější cestou prevence problému vztahujících se k alkoholu v adolescenci je zvýšení jeho zdanění, zvýšení věkového limitu pro prodej alkoholických nápojů, dostatečný dozor rodičů a prevence v rodinách, interaktivní školní programy a krátká intervence.
Keywords: Social Control, Formal; Alcohol Drinking; Adolescent; Child; lidé; hodnocení rizik; formální sociální kontrola; dítě; mladiství; Risk Assessment; pití alkoholu; Humans