Těhotenství po kombinované transplantaci ledviny a pankreatu - Havrdová, Terezia; Saudek, František; Vlasáková, Zuzana; Cindr, Josef (Kazuistiky v diabetologii, 2005)
Článek popisuje první dva případy těhotenství diabetiček po úspěšné transplantaci ledviny a pankreatu v České republice a nastiňuje základní otázky této problematiky.
Keywords: diabetes mellitus; transplantace ledvin; lidé; diabetické nefropatie; Pregnancy Complications; Immunosuppression Therapy; Kidney Transplantation; imunosupresivní léčba; transplantace slinivky břišní; komplikace těhotenství; Pancreas Transplantation; Diabetic Nephropathies; Humans; Diabetes Mellitus; ženské pohlaví; Female