Měření kognitivního deficitu - Preiss, Marek (Psychiatrie (Praha, Print), 2005)
V měření kognitivních deficitů jsou rozpory na úrovni kliniky i výzkumu. Přítomnost kognitivního deficitu je možné stanovit kvalitativně či kvantitativně a s odkazem na minulost pacienta srovnáním s jeho dřívějším působením. V práci jsou popsány různé způsoby určování kognitivního deficitu. Doporučuje se bližší spolupráce kvantitativních a kvalitativních přístupů.
Keywords: neuropsychologie; finanční podpora výzkumu jako téma; Cognition Disorders; kognitivní poruchy; Neuropsychological Tests; neuropsychologické testy; Humans; lidé; Neuropsychology; Research Support as Topic