Katamnestické sledování výsledků léčby na oddělení pro mládež ohroženou závislostmi. Poklad v Bilé Třemešné, součásti Výchovně-léčebného ústavu pro mládež Husův domov ve Dvoře Králové nad Labem, průběžné výsledky : Sborník z XII. mezinárodní konference Společnosti pro návykové nemoci ČLS J.E. Purkyně a 45. mezinárodní konference AT sekce Psychiatrické společnosti ČLS J.E. Purkyně "Bio - psycho - socio - spirituální model závislostí", Měřín, 21.-25. května 2006. Abstrakt - Poláček, Jaroslav; Junová, Dagmar (Adiktologie, 2006)
Autor předkládá průběžné výsledky katamnestického sledování dalšího množství drogově závislých mladistvých po léčbě závislostí na oddělení pro mládež ohroženou závislostmi Poklad v Bílé Třemešné. Katamnestické sledování po 1, 3 a 5 letech po léčbě shledáváme jako jednu z velmi půkazných metod ověření léčebných výsledků. Pro zjednodušení hodnocení jsou výsledky katamnestického sledování rozděleny do 7 kategorií, od prakticky úplné a trvalé abstinence až po úmrtí v souvislosti s drogou.
Keywords: Substance-Related Disorders; lidé; mladiství; Adolescent; výsledek terapie; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; Follow-Up Studies; Humans; následné studie; Treatment Outcome