Souvislosti poruch psychických funkcí s léčbou diabetu u geriatrických nemocných - Klevetová, Dana (Kazuistiky v diabetologii, 2006)
Kazuistika chce poukázat na souvislosti výskytu demence v kontextu s léčbou diabetu u osob vyššího věku. Psychiatrická problematika je závažného charakteru a je důležité rizikové osoby vyhledávat a včas léčit. Již historie nás poučila, že prevence je důležitou složkou medicíny.
Keywords: Dementia; Diabetes Mellitus; Mental Disorders; duševní poruchy; Female; Aged; Humans; ženské pohlaví; demence; senioři; terapie; diabetes mellitus; lidé; Therapeutics