Bolesti hlavy u dětí - Šišková, Dana (Vox pediatriae, 2006)
Bolesti hlavy u dětí jsou obecným problémem jak v ordinaci pediatra, tak v ambulanci dětského neurologa. Byla publikována řada prací, které se zabývají epidemiologií bolestí hlavy a potvrzují jejich vysoký výskyt. Prevalence všech typů bolestí hlavy do 7 let věku je zhruba 40-50% a od 7 do 15 let věku je to 60- 80%. Předkládaný článek by měl napomoci orientovat se v těchto velmi častých stescích, prodiskutovat jejich závažnost a diferenciální diagnostiku, dle toho ordinovat pomocná vyšetření a navrhnout léčbu.
Keywords: Cluster Headache; Migraine without Aura; migréna bez aury; Child; lidé; bolesti hlavy; Headache Disorders; dítě; Headache; syndromy bolesti hlavy; cluster headache; Humans