Ortopedická tuberkulóza v Praze - dvacetipětileté zkušenosti - Netval, Miroslav; Homolka, Jiří (Studia pneumologica et phtiseologica, 2006)
Cílem uváděného sdělení je představit současnou organizaci a náplň práce ambulance pro ortopedickou tuberkulózu v Praze, zhodnocení stavu v otázce diagnostiky v rámci diferenciální diagnózy a rovněž poukázat na nedostatky a problémy, se kterými se i dnes setkáváme jak po stránce organizace péče o nemocné, tak při diagnostice i terapii ortopedické tuberkulózy. Součástí příspěvku je komplexní hodnocení souboru 140 nemocných ve sledovaném období 25 let s ohledem na uvedené aspekty.
Keywords: Tuberculosis, Osteoarticular; Diagnostic Errors; tuberkulóza osteoartikulární; Retrospective Studies; retrospektivní studie; lidé; chybná diagnóza; Medical Errors; chybná zdravotní péče; Humans