Low resolution brain electromagnetic tomography (LORETA) - pokrok ve funkční morfologii - Brunovský, Martin; Horáček, Jiří; Kopeček, Milan; Tišlerová, Barbora; Šóš, Peter (Psychiatrie (Praha, Print), 2006)
Nervové systémy mozku vykazují charakteristické vzorce časové korelace, jež jsou výsledkem funkční interakce složité strukturální sítě. Ve světle nových studií přibývají důkazy o tom, že tyto specifické vzorce nervové aktivace a funkční konektivity jsou neuronálním korelátem percepČních a kognitivních procesů. Článek přináší pohled na dynamické systémy mozku a jejich funkční a efektivní konektivitu a na metody, jež umožňují jejich deskripci.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; tomografie; Magnetic Resonance Imaging; lidé; magnetoencefalografie; Electromagnetic Fields; magnetická rezonanční tomografie; mozek; Systems Theory; Magnetoencephalography; Central Nervous System; Research Support as Topic; systémová teorie; Brain; Tomography; elektromagnetická pole; centrální nervový systém; elektroencefalografie; Electroencephalography; Humans