Chvostekov fenomén a jeho atribúty v neselektovanom súbore neurologických pacientov - Kukumberg, Peter; Kothaj, Ján (Neurologie pro praxi, 2006)
Technologický evolučný skok (nazývaný vedecko-technickou revolúciou) uplynulých asi 80 rokov prináša neočakávaný nápor na ľudský organizmus – mozog nevynímajúc, ktorý sa vôbec zmerateľne nezmenil, tobôž neprispôsobil skomprimovanému presu intelektových, psychologických, ale i charakterových požiadaviek doby. Turbulentný a prolonogovaný stres roztvára pestrý register jeho dôsledkov.
Keywords: Neurologic Manifestations; Hyperventilation; elektrofyziologie; Reflex, Stretch; napínací reflex; hyperventilace; Panic Disorder; lidé; panická porucha; neurologické manifestace; Tetany; tetanie; Electrophysiology; Humans