Organický hyperinzulinismus jako příčina recidivujících kolapsových stavů - Burda, Lukáš (Kazuistiky v diabetologii, 2007)
Autor popisuje případ pacientky s recidivujícími kolapsovými stavy, jejichž příčina byla zjištěna až po hospitalizaci na neurologickém a interním oddělení. Na správnou diagnózu nás přivedlo vyšetření glykémie během kolapsu. Následovalo složité hledání vlastního inzulinomu, který byl odhalen až peroperačně.
Keywords: poruchy vědomí; anamnéza; hypoglykemie; dospělí; chybná diagnóza; diferenciální diagnóza; hladovění; Humans; Adult; hyperinzulinismus; Diagnostic Errors; Female; Hypoglycemia; Diagnosis, Differential; Insulinoma; Recurrence; ženské pohlaví; Medical History Taking; inzulinom; Consciousness Disorders; Hyperinsulinism; recidiva; Starvation; lidé