Intoxikace opiáty - Pajerek, Jan (Pediatrie pro praxi, 2007)
Intoxikace opiáty přináší značné riziko závažné hypoxické léze centrálního nervového systému. Dostatečná oxygenace i cestou neodkladné resuscitace dýchání a aplikace antidota – naloxon – s respektováním biologických poločasů toho kterého opiátu mají velmi příznivý účinek. Přiměřená titrace naloxonu má zajistit obnovu dýchání, ale nevyvolat abstinenční příznaky.
Keywords: lidé; terapie náhlých příhod; Emergency Treatment; Humans; poruchy spojené s užíváním opiátů; Opioid-Related Disorders