Studie OriGin - hodnocení inhalátoru Easyhaler - Kopecká, Kateřina (Alergie (Praha, Print), 2006)
Edukace pacienta při léčbě bronchiálního astmatu je stále velmi aktuálním tématem. Jednou stránkou léčby je volba správného lék u (tedy účin- né látky), nejvhodnějšího právě pro daného pacienta. Základem preventivní léčby bronchiálního astmatu jsou inhalační kortikoste roidy (IKS ať už samotné a nebo v kombinaci s dalšími léky. ) Neméně důležitou součástí léčby je také zvol it pro konkrétního pacienta pokud možno tu nej- vhodnější aplikační formu léku, aby tedy daný aplikační systém pacientovi maximálně vyhovoval. Informace o jedné z možných apli kačních fo- rem IKS podává studie OriGin hodnotící inhalátor EASYHALER užívaný k aplikaci budesonidu 200/400 mg v jedné dávce.
Keywords: Child; aplikace inhalační; inhalační nástavce; Asthma; bronchiální astma; Inhalation Spacers; Humans; lidé; Administration, Inhalation; dítě