Kdy léčit mírnou hypertyreózu - Fenichel, Rebecca; Davies, Terry F (Gynekologie po promoci, 2007)
Gynekologové musejí stále častěji léčit subklinické poruchy štítné žlázy. V tomto souhrnném článku dva experti objasňují, za jakých podmínek léčit mírnou hypertyreózu. Podle nich je vhodné léčit mírně hyperaktivní štítnou žlázu u starších pacientek, protože právě jim může nejvíce uškodit pokles kostní denzity a srdeční poruchy.
Keywords: kostní denzita; Hyperthyroidism; infertilita; Female; těhotenství; Infertility; Aged; Thyrotropin; Humans; ženské pohlaví; thyreotropin; Pregnancy; senioři; lidé; Bone Density; hypertyreóza