Integrace v psychoterapii - Kuneš, David (Psychoterapie (Brno), 2007)
Autor tohoto příspěvku předkládá teoretický koncept k propojení psychoterapeutických systémů. Vyčleňuje jednotlivé základní oblasti psychoterapeutického působení a dokládá svůj výběr podle dostupné literatury. Těmito základními oblastmi jsou: prožívání, chování a vnější prostředí. Domnívá se, že uvedené oblasti jsou vzájemně provázány a navrhuje teoretický model, který demonstruje uspořádání jednotlivých složek psychoterapeutického působení. Své pojetí nabízí nejen k integraci psychoterapeutických poznatků, ale rovněž jako teoretické zázemí sebepoznání a jako model pro zhodnocení a léčbu duševních poruch.
Keywords: psychoterapie; sebepojetí; Psychoanalysis; Communication; Psychotherapy; lidé; Self Concept; psychoanalýza; Humans; komunikace; Mental Disorders; duševní poruchy