Syndrom twin-to-twin transfuze - nové metody léčby zlepšující přežití - Johnson, Anthony; Moise, Kenneth J (Gynekologie po promoci, 2007)
K léčbě tohoto syndromu se stále velmi často používá opakovaná amnioredukce. Nedávno publikovaná randomizovaná studie však zjistila, že celkové perinatální přežití je vyšší u léčby laserovou ablací, která se pokouší zvrátit progresi onemocnění, než u amnioredukcí prováděných mezi 15. až 26. gestačním týdnem.
Keywords: redukce mnohoplodového těhotenství; ženské pohlaví; Fetofetal Transfusion; dvojčata; Humans; Oligohydramnios; oligohydramnion; fetofetální transfuze; Twins; Pregnancy; Female; laserová koagulace; těhotenství; Pregnancy Reduction, Multifetal; lidé; Laser Coagulation