Pacienti s migrenózními bolestmi hlavy v lékárně - Malý, Josef; Rudolf, Kamil; Vlček, Jiří (Praktické lékárenství, 2007)
Záchvatovité bolesti hlavy trápí v naších zemích cca 1 milion lidí, správnou léčbu má však podle odborných lékařů neurologů každý dvacátý pacient. Migréna postihuje přibližně 18 procent ženské a 5 procent mužské populace. Popisujeme případy pacientů, které byly zaznamenány farmaceutem při dispenzaci v lékárně. K jednotlivým případům připojujeme komentář s návrhy řešení.
Keywords: Pharmaceutical Services; čípky; Female; lékové formy; lékové interakce; Drug Interactions; ženské pohlaví; Dosage Forms; Migraine Disorders; ergotaminy; migréna; lidé; sumatriptan; Ergotamines; Drug Prescriptions; lékové předpisy; Sumatriptan; Rosemig; farmaceutické služby; Suppositories; Humans