Trofoblastická nemoc - Zavadil, Miloš; Feyereisl, Jaroslav; Krofta, Ladislav; Šafář, Petr (Postgraduální medicína, 2007)
Práce podává histopatologickou a klinickou klasifikaci trofoblastické nemoci. Popisuje histopatologický obraz, diferenciální diagnostiku a kompatibilní jednotky WHO u jednotlivých forem trofoblasteke nemoci. V klinické klasifikaci uvádí podrobné diagnostické a léčebné postupy u perzistující trofoblastické nemoci v závislosti na rizikových faktorech a stupních onemocnění.
Keywords: Choriocarcinoma; hodnocení rizik; Female; Trophoblastic Neoplasms; Hydatidiform Mole; ženské pohlaví; lidé; těhotenství; Trophoblasts; Risk Assessment; Antineoplastic Combined Chemotherapy Protocols; protokoly protinádorové kombinované chemoterapie; Risk Factors; mola hydatidosa; rizikové faktory; choriokarcinom; Pregnancy; trofoblasty; trofoblastické nádory; Humans