Antikoncepce a adolescentka - Geržová, Hedvika (Pediatrie pro praxi, 2007)
Antikoncepce zůstává důležitou součástí úsilí snížit počet těhotenství u dospívajících. K dispozici je řada bezpečných a účinných antikoncepčních metod pro mladé dospívající, zahrnující abstinenci, bariérové metody, orální kontracepci, depotní injekční hormonální antikoncepci, nitroděložní tělísko (IUD) a periodickou abstinenci. Sexuálně aktivní adolescenti by měli rozumět výhodám a omezením různých antikoncepčních metod.
Keywords: gynekologie; lidé; těhotenství mladistvých; ženy; antikoncepce; Contraception; Gynecology; Pregnancy in Adolescence; Women; Humans